Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Witlof met gedroogdepruimen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 struikjes witlof
12 gewelde pruimen
2 eetlepels pijnboompitten
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel gedroogde salie
1 eetlepel balsamicoazijn
1 theelepel tuinkruidenbouillonpoeder (pot)
peper

Bereiden

Maak de witlof schoon en snijd de struikjes in de lengte in 6 stukken.
Snijd de pruimen in vieren.
Rooster de pijnboompitten in een droge wok en laat ze op een bord
afkoelen/
Verhit de olie in de wok en roerbak de stukken witlof op hoog vuur
± 2 minuten.
Voet de salie en de pruimen toe en schep alles goed om.
Schenk de balsamicoazijn en 2 eetlepels water in de wok, roer er het
bouillonpoeder door en verwarm alles nog ± 2 minuten.
Breng de witlof met peper op smaak.
Serveer het gerecht bij wildbiefstukjes en gegrild vlees.

Tip: Gebruik in plaats van gedroogde salie fijngehakte verse salieblaadjes
uit een zakje Italiaanse kruidenmix.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Spaanseroerbaksoep
Groentecurry met aardappelen broccoli
Groente-rijst met drumsticks
Geroosterde pastinaak metroergebakken Chinese paksoi en kokos-gemberpasta
Kalkoenreepjes metmosterd-dillesaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes